Detachering in de bankwereld: wat zijn de voordelen?

Detachering binnen de bancaire sector verwijst naar het tijdelijk inhuren van medewerkers vanuit een extern detacheringsbedrijf om te werken bij een bankinstelling. Voor een bank kan het inhuren van een detacheringsmedewerker verschillende voordelen bieden, zoals het gemakkelijk vinden van een nieuwe medewerker in een krappe arbeidsmarkt of besparing van kostbare tijd. Bij Totality nemen wij voor jou als werkgever graag zorgen uit handen. Onze talenten worden intern opgeleid, bijgeschoold en gedurende hun loopbaan verder begeleid en ondersteund. Ben je benieuwd geworden naar wat het inhuren van een detacheringsmedewerker voor jou als werkgever kan betekenen? Lees het in dit blog van Totality.

Wat is detachering?

Voor we in de voordelen van het inhuren van een detacheringsmedewerker duiken, leggen we je wat meer uit over wat detachering precies is. Bij Totality zijn we al zo’n 25 jaar expert in het opleiden en begeleiden van gedetacheerden in de bancaire sector, daarom delen wij graag onze kennis met jou!

Detachering betekent simpelweg het inhuren van een tijdelijke professional via een detacheringsbureau. De tijdelijke professional noem je in vaktermen een ‘interim professional’. Deze werknemer blijft dus in loondienst van het detacheringsbureau. Een organisatie binnen de bankwereld kan vervolgens een professional met een specifieke expertise via het detacheringsbureau inlenen.

De voordelen van een detacheringsmedewerker

Het inhuren van een detacheringsmedewerker brengt verschillende voordelen met zich mee. Zo zijn interim medewerkers flexibel, beschikken zij over hoogwaardige vakkennis en draaien zij snel mee in jouw organisatie door hun veerkracht.

Wist je al dat alle Totality talenten intern worden opgeleid en/of bijgeschoold zodat zij het gewenste niveau en kennis mee kunnen nemen naar hun (tijdelijke) opdrachtgevers?

Nieuwsgierig? Ontdek meer over de Totality Academy.

Flexibiliteit

De bancaire sector en financiële markt hebben vaak te maken met veranderende omstandigheden, zoals pieken in de vraag naar bepaalde diensten of projecten. Door gebruik te maken van detachering krijg je als bank de mogelijkheid om op een snelle en flexibele manier te reageren op veranderingen, door gekwalificeerde medewerkers in te huren wanneer dit nodig is en ze weer vrij te geven als de behoefte afneemt. Ook wanneer de ingehuurde werknemer geen match blijkt te zijn, kun je eenvoudig de samenwerking beëindigen.

Doorbetaalde vakantie- of feestdagen, ziektedagen of wanneer het project afgerond is, zijn geen zorgen voor jou als afnemer. De verantwoordelijkheid voor de werknemer ligt namelijk bij het detacheringsbureau.

Kwaliteit


Bij Totality streven we naar de hoogste kwaliteit banking professionals. Wij voeren voorafgaand aan een plaatsing de werving en selectie uit. We kijken hierbij naar opleiding, ervaring en competenties. Daarnaast bieden wij onze talenten de mogelijkheid om opleidingen en bijscholingen te volgen zodat zij voldoen aan de wensen die onze opdrachtgevers hebben. Als werkgever hoef je alleen duidelijk te maken wat je nodig hebt van een werknemer en wij sturen jou de persoon met de juiste kwalificaties! Ervaren gedetacheerde werknemers zijn tevens gewend om te schakelen tussen werkplekken, waardoor deze talenten zich snel aanpassen binnen een organisatie.

Snelheid


Als werkgever heb je de mogelijkheid om iemand aan te nemen met een arbeidsovereenkomst voor een bepaalde tijd. Je hebt dan de keuze in wie je aanneemt en de loonkosten liggen iets lager dan bij detachering. Echter moet je wel eerst een sollicitatieprocedure opstarten, dit kost tijd en geld. Daarnaast is de zoektocht naar een geschikte werknemer die voor korte tijd wil komen werken een stuk lastiger.

Professionals die je via een detacheringsbureau inhuurt hebben de gewenste vakkennis die je als opdrachtgever nodig hebt. Voor deze professionals is het aantrekkelijker om via een detacheringsbureau aan tijdelijke projecten en opdrachten te werken, omdat het detacheringsbureau hen zekerheid van een salaris en begeleiding biedt.

Korte inwerktijd

Veelal zijn detacheringsmedewerkers ervaren in werken bij wisselende bedrijven. Ze worden getraind om makkelijk te schakelen wanneer zij aan een opdracht beginnen bij een nieuwe werkgever. Daarnaast zijn het vaak ervaren professionals die bekend zijn met de branche en de vereiste vaardigheden hebben. Over het algemeen hebben ze daarom een kortere inwerkperiode nodig dan nieuw aangenomen medewerkers. Dit bevordert de efficiëntie en productiviteit binnen de banksector.

Kortom: het inhuren van een detacheringsmedewerker via een ervaren detacheringsbureau biedt zekerheid aan jou als werkgever. Je bent zeker van een vakbekwame professional die snel kan meedraaien binnen de organisatie en je bent niet gebonden wanneer de behoefte verandert. Als werkgever kies je voor detachering als je geen werkgeversrisico’s wil lopen en er tijdelijke behoefte is aan extra hulp of kennis binnen het bedrijf.

Ben je op zoek naar een ervaren professional voor een interim project of opdracht binnen de bancaire sector of ben je benieuwd naar de mogelijkheden omtrent detachering? Neem dan contact op met het team van Totality, wij staan altijd klaar voor een vrijblijvend gesprek.