Detachering: wat is het en wat kan het jou bieden?

Detachering, je hebt er vast wel eens van gehoord. Maar wat is detachering, wat zijn de voordelen en wat kan het jou bieden?

Detachering houdt in dat jij als professional in dienst bent bij een werkgever, zoals Totality | careers in banking, en detacheringswerkzaamheden verricht voor één van onze opdrachtgevers. Denk hierbij aan banken en andere financiële instellingen. Bij het detacheringsbureau waar je in dienst bent worden alle randvoorwaarden geregeld zoals het uitbetalen van je salaris en je urenadministratie. Ook als je vakantie wilt opnemen doe je dit bij het detacheringsbureau.

Maar, wat zijn nou de voordelen van detachering, en waarom zou je hiervoor kiezen?

Detachering biedt jou zekerheid

Zoals je hierboven hebt gelezen is het detacheringsbureau jouw werkgever, hier krijg je dan ook jouw contract. De detacheerder werft voor jou tijdelijke opdrachten, hierbij ‘lenen’ zij jou uit aan een opdrachtgever. Het contract heeft vaak de duur van de opdracht of het project en varieert van een aantal maanden tot een jaar waarbij je ook een opzegtermijn hebt. Dit betekent dat je als gedetacheerde niet zomaar ontslagen kan worden. Een contract voor onbepaalde tijd behoort ook tot de mogelijkheden; hierdoor heb je als Young of Interim Professional vrijwel dezelfde zekerheden als bij een vaste baan. Je hebt dus de vastigheid van een contract met zekerheid op een maandelijks salaris.

Detachering biedt afwisseling

Detachering houdt dus in dat je tijdelijke opdrachten gaat uitvoeren voor verschillende opdrachtgevers. Zo krijg je de kans om bij meerdere bedrijven een ‘kijkje in de keuken’ te nemen en ervaring op te doen. Je krijgt veel te maken met verschillende bedrijfsculturen, en die kunnen nog wel eens uiteenlopen in de bancaire sector. Ook bouw je je netwerk goed op want je komt met veel bancaire professionals in aanraking, zowel bij jouw opdrachtgever als bij het detacheringsbureau zelf. Maar ook leer je jezelf goed kennen, bij welk soort bedrijf pas jij als persoon nou écht? En welke functie of rol vind je het best bij jou passen? Door de tijdelijke opdrachten krijg je namelijk de kans om binnen verschillende domeinen bij een bank aan de slag te gaan, denk aan hypotheken, bijzonder beheer, CDD of andere interessante vakgebieden binnen het particuliere of zakelijke domein. Kortom: detachering geeft je veel afwisseling en je doet veel ervaring op. Zo bouw je jouw CV sterk op en geef je jouw carrière dan ook een echte boost.

Detachering biedt je veel persoonlijke ontwikkeling

Detachering kan een ideale oplossing zijn voor verschillende doelgroepen. Heb je net je diploma op zak en wil je jouw carrière een echte kickstart geven? Weet je bijvoorbeeld nog niet precies welke functie goed bij jou past? Detachering kan in dat geval uitkomst bieden. Maar ook wanneer je al een aantal jaren werkervaring hebt opgedaan kan detachering interessant voor je zijn. Samen met een coach – of in ons geval je persoonlijke Relatiemanager - wordt er gekeken naar je ambities, je doelen en je competenties. Dit wordt vastgelegd in een persoonlijk ontwikkelingsplan die je vervolgens samen opstelt. Hij of zij is goed op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen in de financiële of bancaire sector. Ook beschikt de Relatiemanager vaak over een groot netwerk waardoor hij of zij jou écht verder op weg kan helpen. Jouw carrierepad staat altijd voorop; wel zo prettig voor jou én voor onze opdrachtgevers.

Wil je meer weten? Bijvoorbeeld of detachering bij Totality iets voor jou is? Of in welke functie bij een bank jij aan de slag zou kunnen? Laat het weten aan onze Talentspecialisten Ashley en Sanne. Zij zijn bereikbaar via 088-132 0000 of via recruitment@totality.nl.