Finance Traineeship: van starter tot financieel expert met Totality

Finance Traineeship

Voor de een klinkt een carrière in finance als muziek in de oren, voor de ander voelt het als een te hoog gegrepen uitdaging. Wanneer je als pas afgestudeerde student op zoek bent naar een prikkelende baan is een finance traineeship misschien wel wat voor jou!

Een carrière in banking is zowel lonend als uitdagend. Totality is jouw begeleider om als starter binnen deze sector te groeien tot een financieel expert. Je leert voortdurend nieuwe vaardigheden en wordt door onze ervaren Relatiemanagers begeleid door het complexe landschap van finance. Het volgen van een finance traineeship bij Totality kan voor jou de perfecte keuze zijn!

De waarde van een Relatiemanager

Bij Totality ga je tijdens je traineeship direct aan de slag als gedetacheerde. Hoewel je al aan het werk bent, leer je veel tijdens jouw opleiding én word je optimaal begeleid door onze Relatiemanagers. Er wordt nauw samengewerkt tussen de gedetacheerde en de Relatiemanager, met directe communicatielijnen.

Omdat je onderdeel uitmaakt van het Totality-team, staan wij altijd voor je klaar als je vragen hebt over je opleiding of eventuele obstakels. Je zult nooit een gebrek aan begeleiding ervaren tijdens je traineeship en daarbuiten.

Deskundigheid maakt het verschil

De Relatiemanagers van Totality zijn echte professionals, met jarenlange ervaring in de financiële sector. Ze kennen de fijne kneepjes van het vak, de actuele trends die binnen de sector spelen en wat jij als professional moet doen om te kunnen slagen! Ze dienen als een coach en helpen je een koers uit te stippelen voor je toekomstige carrière.

Samen vinden we de perfecte match

Binnen de financiële sector zijn er tientallen functies beschikbaar, maar welke past bij jou? Van CDD analist tot verzekeringsadviseur en hypotheekacceptant, de mogelijkheden zijn bijna eindeloos. Een richting kiezen binnen de sector kan heel overweldigend zijn, zeker wanneer je nog niet veel werkervaring hebt of inzicht hebt in je eigen vaardigheden en competenties. De Relatiemanagers van Totality hebben de kennis en inzichten om jouw competenties te beoordelen en deze, samen met jou, af te stemmen op de perfecte rol. Dit zorgt ervoor dat je snel op de juiste plek zit!

Het Totality Young Talent Program

Elke financiële expert moet ooit beginnen als starter binnen de sector. Bij Totality geloven wij in het stimuleren van jong talent. Om die reden hebben wij het Young Talent Program opgezet. Dit programma is jouw vliegende start binnen de financiële sector!


Met het Young Talent Program start je direct met een baan waarin jouw ontwikkeling centraal staat. Je start jouw carrière bij Totality na afronding van je opleidingsperiode direct met een vast contract! Na twee maanden betaalde thuisstudie krijg je tijdelijke opdrachten binnen ons klantennetwerk. Je krijgt hiermee de ruimte om te proeven van verschillende bedrijfsculturen, maar ontdekt ook welke functies bij jou passen en welke niet.

Traineeship versus Young Talent Program

Het grootste verschil tussen het Finance Traineeship en het Totality Young Talent Program ligt in de aanpak van de eerste twee maanden. In het Young Talent Program begin je met een intensieve thuisstudie periode, gevolgd door een project met een duur van gemiddeld 9 maanden bij een van onze opdrachtgevers. Binnen deze projecten leer je de kneepjes van het vak, waardoor je de kans krijgt om te ontdekken welke rol het beste bij je past voordat je je definitieve pad kiest.

In een Finance Traineeship word je direct in een specifieke functie geplaatst en gedurende je traject bijgeschoold en begeleid op basis van de functie-eisen en waar jouw ambitie ligt. Hier ligt de nadruk op geleidelijke groei en ontwikkeling binnen een specifieke rol, maar ook met oog op doorgroeien binnen de functie.

Ben je geïnteresseerd in een van onze Young Professional-trajecten? Neem contact op met het Recruitmentteam van Totality via 088 - 132 00 00 of via recruitment@totality.nl.