Online Academy: online cursussen en trainingen

Voor onze Totality Academy werken we samen met Online Academy, de online opleider voor Nederland. Deze maand plaatsten zij onderstaand interview op hun socials en website. Dit artikel willen we hierbij ook graag met jullie delen.

Stilstaan kan niet meer. Dat geldt ook voor Totality, specialist in detachering binnen de bancaire sector. Aan de hand van hun intensieve begeleiding en een vleugje Online Academy stomen ze het talent van vandaag klaar om de bancaire professional van morgen te zijn.
Waarom het zo goed klikt tussen ons? “Het is niet meer opleidingsgericht, maar ontwikkelingsgericht. Op deze manier kunnen wij veel meer body geven aan onze eigen missie en visie. Wij staan voor ontwikkeling en daarin kunnen wij Online Academy de hand schudden,” legt Ellen Huizing uit. Als relatiemanager stuurt zij een team gedetacheerden aan binnen de bancaire dienstverlening door heel Nederland.
“Het geeft met name onze young professionals een sterk fundament om te gaan werken in de bancaire sector. Van wat een bank inhoudt, tot aan gezond thuiswerken binnen de bancaire dienstverlening, met elk instapniveau wordt rekening gehouden.” De leerlijnen die vandaag de dag worden gebruikt binnen Totality zijn met zorg en aandacht opgebouwd, samen met Online Academy. Het is niet voor niets dat beide partijen de samenwerking als prettig, open en duidelijk ervaren.

Ashley Lumbantobing, talentspecialist binnen Totality, houdt zich dagelijks bezig met hoe kandidaten en collega’s het beste uit zichzelf kunnen halen. Of dat nu werk gerelateerd of op persoonlijk vlak is. “Er is bijna geen kandidaat die niets wil doen met het ontwikkelen van zijn of haar talenten. Mede daarom kiezen ze voor detachering. Of iemand nu het zakelijk Engels, zakelijk schrijven of het voeren van zakelijke gesprekken wil opkrikken, we verliezen talent en doorontwikkeling nooit uit het oog.”

Het platform biedt opleidingen voor het aanstormende talent op weg naar zijn of haar volgende opdrachten. “Je gaat elke keer dat je inlogt verder met waar je bent gebleven. Het gepersonaliseerde dashboard motiveert en herinnert je aan waarom je met een bepaalde training bent begonnen,” vult Ashley aan.


De toegevoegde waarde van onze producten? Daar heeft Ellen snel een antwoord op. “Tegenwoordig wordt vaak gedacht dat de tijd om (door) te leren en jezelf te blijven ontwikkelen nergens vandaan kan worden gehaald. Met Online Academy is dat verleden tijd. “De manier waarop de online trainingen zijn opgebouwd zijn behapbaar. Die tien minuten per dag heb je écht wel over, maar je moet het natuurlijk wel zelf willen. Dat geven wij onze kandidaten overigens ook mee. Met hun eigen intrinsieke motivatie én plezier in leren, komen ze veel verder dan wanneer het ‘zou moeten’.” En dat blijkt uit de praktijk.


Zo vertelt medewerker Froukje Goessens over haar ervaringen. “Online Academy is voor mij een manier om een kijkje te nemen in diverse vakgebieden. Middels het volgen van verschillende cursussen, ben ik erachter gekomen wat ik wel en niet leuk vind en kan ik interessante stappen in de praktijk maken.”


Kortom, dankzij de combinatie van hun intensieve begeleiding en ons online leerplatform, krijgen kandidaten én medewerkers niet slechts de kans op doorleren waarin ze willen groeien, maar ook beter worden in wat ze al kunnen. “En heb je even je dag niet of schiet het leren erbij in? Zelfs dan word je herinnerd aan het doorbreken van de sleur via je mail, waardoor het zetje naar het oppakken van je training wordt gegeven,” sluit Ellen af.