Verbinden tijdens Corona

Hoe streeft Totality in deze Corona-tijd naar die persoonlijke klik met de kandidaat, maar dan virtueel? Onze collega Ashley Lumbantobing, die samen met Sanne van der Doelen het Recruitment-team binnen Totality vormt, vertelt je er graag meer over in haar blog!

"Op het gebied van Recruitment en daarmee ook vanuit mijn oogpunt is er eigenlijk niets leuker dan persoonlijk met andere mensen in contact te komen! Het achterhalen van ambities, wensen/voorkeuren en natuurlijk het afstemmen van een aantal belangrijke zaken die zowel in het belang van de kandidaat als in het belang van Totality zijn. Ook is het prettig om een gezicht bij de naam te hebben en dat we een beeld hebben van de desbetreffende kandidaat. Op zo’n moment kun je zien, horen én voelen hoe de kandidaat het gesprek ervaart en gaan we echt voor die persoonlijke klik. Het is namelijk van belang dat beide partijen een goed gevoel van het gesprek krijgen én eraan overhouden.

Maar, hoe kun je dat realiseren sinds de opkomst van Corona? Voorheen maakten collega-Recruiter Sanne en ik weleens gebruik van Skype om met kandidaten kennis te maken, maar dit was meer een uitzondering en werd opgevolgd met een face-to-face gesprek. Sinds afgelopen maart verlopen alle kennismakingsgesprekken en de gehele sollicitatieprocedure enkel digitaal via Skype of MS Teams. Dat was in het begin even wennen voor mij omdat ik zowel de kandidaat als Sanne niet fysiek kon zien. Dat bracht ook wel leuke momenten met zich mee. Je kijkt bijvoorbeeld naar de kandidaat, maar de kandidaat heeft ons op het scherm anders ingedeeld waardoor je soms eigenlijk niet weet waarnaar je kijkt. Of dat je iemand netjes wil bedanken en de hand wil schudden wat vervolgens heeft geleid naar het alternatief; zwaaien op de camera. Of dat je door elkaar heen praat. Een aantal voorbeelden wat het soms lastig maakt, maar ook herkenbare situaties creëert.

Ook hebben we met kandidaten kennis gemaakt die juist hun baan waren verloren door de Corona-crisis en daarom op zoek waren naar nieuwe carrièremogelijkheden. Erg confronterend om de directe gevolgen van deze crisis te ervaren. Maar het geeft op zo’n moment veel voldoening om deze kandidaten een nieuwe kans te bieden. Tijdens de gesprekken met kandidaten die nu virtueel plaatsvinden, proberen we nog steeds een zo goed mogelijk beeld te schetsen van wie wij zijn als organisatie, hoe onze Totality-cultuur eruit ziet, verwachtingen af te stemmen, transparant te zijn over de situatie, begrip te creëren en één en ander te visualiseren. Al met al, de werving gaat bij ons zeker door!

Onlangs hebben wij geheel virtueel onder andere onze ‘nieuwe’ Totality-collega’s Lisa de Jong en Froukje Goessens mogen verwelkomen en creëerden we zo tóch die persoonlijke klik! Ben je benieuwd hoe het vanuit de andere kant wordt ervaren? Stel gerust je vragen bij Froukje en Lisa! Of ben je geïnteresseerd geraakt in ons en/of in één van onze Totality vacatures? Neem dan gerust contact op! Sanne en ik staan je graag te woord!"