Werken bij BNP Paribas: de ervaringen van Thijs

Thijs Spooren (38) werkt bijna twee jaar bij Totality als Interim Professional. Omdat hij aan de slag is gegaan bij een nieuwe opdrachtgever, BNP Paribas, neemt hij je graag mee in zijn ervaringen hierin. Hoe bevalt zijn opdracht als Lease Klantenadviseur, welke werkzaamheden horen hierbij en wat heeft hij geleerd? Thijs vertelt je er alles over.

Lease als vakgebied
“Ik werk inmiddels alweer bijna twee jaar bij Totality, en dat zijn zeker twee dynamische jaren geweest! Ik heb verschillende opdrachten bij Rabobank uitgevoerd, waarvan de laatste opdracht binnen Rabobank Lease was. Lease is sinds een aantal jaar een ongelofelijk snelgroeiende sector, zeker in het bancaire domein. Reclames hierover vliegen je dagelijks om de oren, heel interessant dan ook om mijzelf verder door te ontwikkelen binnen dit vakgebied. Na mijn opdracht bij Rabobank wilde ik dan ook zeker verder binnen Lease, en daar kwam een hele mooie kans op mijn pad.”

BNP Paribas
“Via een oud-collega kwam ik namelijk in contact met de Lease-afdeling van BNP Paribas. Zij hadden een leuke opdracht ter beschikking waarbij ik zowel meer kennis en ervaring zou kunnen opdoen met betrekking tot lease als dat ik mijzelf verder kon ontwikkelen in de verzekeringen die hierbij komen kijken. Voor mij dé perfecte uitdaging en die greep ik dan ook beide handen aan. Sinds maart werk ik dan ook in mijn huidige opdracht als Lease Klantenadviseur bij BNP Paribas Lease Solutions.”

Wat houdt de opdracht in?
“De opdracht valt uiteen in twee delen. Enerzijds houd ik mij bezig met alle administratieve zaken die bij deze opdracht komen kijken zoals het opstellen van leasecontracten bij objectwissel. Maar bijvoorbeeld ook het adviseren én het verstrekken van informatie aan onze klanten. Anderzijds ben ik betrokken bij de verzekeringsmaterie die bij lease past. De uitdaging hierin ligt hem voor mij in het opnieuw opzetten van verzekeringsprocessen aangezien dat nu helemaal stil ligt. Een zeer dynamische klus dus!

Wat ik heel leuk vind aan deze opdracht is dat geen dag hetzelfde is. Op maandag kan ik bijvoorbeeld druk zijn met het nader onderzoeken van een bedrijf voordat een omzetting van een leasecontract wordt goedgekeurd. De dinsdag kan ik aan de andere kant weer intensief verzekeringsprocessen optimaliseren. Heel dynamisch en dat maakt het gelijk ook erg uitdagend. Ik denk ook wel dat detachering dat met zich meebrengt: je wordt als professional tijdelijk op een bepaalde opdracht ingezet waarbij je direct van toegevoegde waarde bent op verschillende vakgebieden en processen. Wat wel een doorlopende factor is tijdens deze opdracht is het continu in overleg zijn met zowel de klant als met collega’s. Het kunnen sparren met collega’s van verschillende afdelingen draagt eraan bij dat je samen de beste oplossing zoekt voor de klant en tegelijkertijd bouwt aan de organisatie. De verscheidenheid in werkzaamheden is ontzettend leuk, het vraagt veel van mij en daarom is het ook een hele leerzame opdracht.”

Ontdekken waar ik goed in ben
“Totality biedt mij alle ruimte om mezelf door te ontwikkelen maar ook om daar zelf in te ondernemen. Ik heb het als heel fijn ervaren dat Totality openstaat voor nieuwe vakgebieden zodat ik mijn affiniteit met lease verder kon ‘ontdekken’. Zodoende kan ik alles van mijzelf geven in deze opdracht en kan ik ontdekken waar ik goed in ben en wat mij drijft. Ik word hierin goed bijgestaan door Mark, mijn Relatiemanager, die mij op de juiste manier weet te coachen tijdens mijn opdrachten. Ik werk nog geen twee jaar als Interim Professional en ben nu al met mijn derde opdracht bezig, waarbij het ook nog eens lijkt alsof iedere nieuwe opdracht nóg leuker is dan de vorige. En dat is wat mij zo aanspreekt aan detachering: de kansen die je krijgt doordat je zoveel ervaring op doet zijn ontzettend groot.”

Wil je meer weten? Bijvoorbeeld of detachering bij Totality iets voor jou is? Of in welke functie bij een bank jij aan de slag zou kunnen? Laat het weten aan onze Talentspecialisten Ashley en Sanne. Zij zijn bereikbaar via 088-132 0000 of via recruitment@totality.nl.