Werken bij De Volksbank: de ervaringen van Serise

Serise Wijngaarden (32) is Interim Professional en werkt momenteel als Klant Adviseur Hypotheken bij een nieuwe opdrachtgever van Totality: de Volksbank. Hoe bevalt deze opdracht en hoe ervaart ze de bedrijfscultuur?

Aflossingsvrije hypotheken
“Sinds kort ben ik gestart in een nieuwe opdracht bij de Volksbank, wat voor Totality de eerste opdracht is daar. Ik werk binnen het centraal klantteam waar we ons gespecialiseerd bezighouden met aflossingsvrije hypotheken. Hierbij kijken we naar de huidige en toekomstige betaalbaarheid van de hypotheek. Een doel binnen deze opdracht is dat we álle mogelijkheden bekijken voor een klant waarbij de hypotheek in de toekomst niet meer betaalbaar is, zodat hij of zijn in de woning kan blijven wonen. Een leuke uitdaging dus. Het is een interessante opdracht bij een leuke bank en ik hoop dan ook dat ik in de nabije toekomst meer collega’s van Totality binnen de Volksbank mag verwelkomen.”

Zelf organiserend team binnen een gemoedelijke bank
“Ik vind de Volksbank een gezellige, gemoedelijke bank. De klant staat er écht centraal. Het team waar ik in werk is een zelf organiserend team. Besluiten over kleine veranderingen in de werkzaamheden worden collectief genomen. Bijvoorbeeld over de verdeling tussen op kantoor en thuis werken, een onderwerp die nu heel relevant is. Als team hebben we besloten dat we nu en in de toekomst één dag per week op kantoor werken en de overige dagen thuis. Maar ook lichte proceswijzigingen die we collectief doorspreken of veranderingen in de communicatie die we versturen. Grote veranderingen worden wel via procesmanagement doorlopen.”

Diversiteit en open cultuur
“Hoe ik de bedrijfscultuur zou omschrijven? Een hele open cultuur en daarnaast is de Volksbank divers in haar klanten en personeel. Wat mij zo goed bevalt is dat er echt aandacht is voor jou als persoon. Zo is er buiten de manager een coach aanwezig die je helpt bij alle vragen die je hebt, zowel op functieniveau als over meer persoonlijke zaken zoals je werk/privébalans.”

Detachering: een kijkje in de keuken bij verschillende bedrijven
“Ik werk sinds 2017 voor Totality en ben inmiddels drie jaar lid van de OR. De keuze voor detachering had voornamelijk te maken met de diversiteit in verschillende opdrachten. Je ‘neemt een kijkje in de keuken’ bij veel verschillende bedrijven en overal wordt net wat anders gewerkt. Dat sprak mij ontzettend aan en wat voor mij dé reden om te kiezen voor een detacheerder.”

Een warm bad
“Maar bij welke detacheerder ga je dan aan de slag? Die keuze moest ik natuurlijk nog wel maken, en die viel op Totality. De reden dat ik voor deze partij heb gekozen is dat zij bewust klein en persoonlijk willen zijn en blijven. Ze geven aan dat je als persoon centraal staat en dat is ook echt zo. Je komt er thuis in een warm bad en iedereen binnen het interne team weet wie je bent en welke opdracht je uitvoert. Dat maakt dat de communicatie fijn verloopt en ik me er echt helemaal thuis voel. Als ik kijk naar de toekomst dan hoop ik op relatief korte termijn de stap naar teamleider te kunnen maken, bijvoorbeeld bij ABN AMRO, Rabobank of bij de Volksbank.”