Werken bij een bank, dit zijn de voordelen!

Misschien was het niet het eerste waar je aan dacht na het afstuderen: werken bij een bank. Terwijl werken in de bancaire sector een hele leuke én verstandige keuze is! Het brengt je veel moois, zoals veel carrièremogelijkheden, ontwikkelingskansen, goede arbeidsvoorwaarden, uitdagingen voor de lange termijn en goede begeleiding vanuit Totality.


Carrièremogelijkheden, waar ligt jouw ambitie?

De bankenwereld is enorm! Er zijn daarom heel veel mogelijkheden die jij als het ware kunt ontdekken binnen de sector. Wellicht functies of traineeships waar je nog niet eerder van hebt gehoord. Denk aan CDD Analist, Hypotheekacceptant, Financieringsspecialist, Specialist Intensieve Begeleiding en Adviseur Particulieren. Wat wij ook vaak tegenkomen in deze sector is de doorstroom van medewerkers. Doordat er zoveel kansen in het verschiet liggen is het mogelijk om door te stromen binnen de bank waar je werkt. Welke ambities heb jij? Door het behalen van je Wft’s, in beweging te blijven via je leeromgeving door het doen van trainingen of cursussen kun je eenvoudig specialiseren of doorgroeien naar een andere functie. Ontzettend veel kansen dus!


Ontwikkelingskansen

Waarschijnlijk komt dit al ter sprake bij jouw eerste sollicitatiegesprek: het behalen van je Wft’s. Indien je deze nog niet tijdens je studie hebt behaald, zul je deze op korte termijn behalen in het kader van de Wet op het financieel toezicht. In deze wet zijn de regels en voorschriften voor de financiële markten en het toezicht daarop samengebracht. Het uitgangspunt is dat alle klantmedewerkers in een financiële onderneming Wft-vakbekwaam dienen te zijn. Naast je Wft’s zul je ook overige diploma’s en certificaten moeten behalen om bij te blijven in de bancaire sector, want met de veranderende wet- en regelgeving is het cruciaal dat je bijblijft om je functie naar behoren uit te kunnen voeren. Het actueel houden van je kennis is dan ook heel belangrijk en wordt verplicht gesteld door de bank!


Goede arbeidsvoorwaarden

Vaak wordt het in één adem genoemd: de fijne arbeidsvoorwaarden en de bancaire sector. Over het algemeen zijn die erg goed en vooral als jij net bent afgestudeerd. Wie wilt er nou niet na je studie 36 uur werken? Dat is namelijk in de bankwereld een fulltime werkweek. Vaak betekent dit dat je één dag in de twee weken vrij bent of iedere week een ochtend of middag. Niet verkeerd toch?


Uitdagingen voor de lange termijn

De bancaire sector is in beweging. Jouw ouders hebben het vast nog meegemaakt: naar de bank gaan om een overschrijving te doen of om een rekening te openen. Anno 2020 gaat dit allemaal digitaal. Hoe handig?! Echter vereist het aan de achterkant veel innovaties, updates, testen en veranderingen. En dit gaat allemaal razendsnel. Kortom: je staat in jouw functie bij een bank ook niet stil. Je gaat merken dat processen die je net onder de knie hebt alweer aan verandering onderhevig zijn door productvernieuwingen en dat maakt jouw functie reuze interessant! Vervelen ga jij je dus niet snel doen, iedere werkdag is anders en je zal merken dat wanneer je bij een bank werkt, je op de hoogte bent van de laatste trends en ontwikkelingen. Niet alleen binnen de bancaire sector, maar ook de manier van werken in het algemeen. Scrum, Agile, Lean: begrippen die jou snel genoeg bekend voorkomen en je een voorsprong geven in de arbeidsmarkt.


Goede begeleiding vanuit Totality

Indien jij aan het werk gaat bij een bank doe je dit via Totality. Wij zijn jouw werkgever, betalen jouw salaris en willen jou gedurende je carrière bijstaan in alle keuzes die je gaat maken. Dat is onze ambitie. Maar wat is jouw ambitie? Wil je een specifieke rol uitoefenen bij een lokale bank? Of streef je naar een internationale functie? Of wil je juist op het hoofdkantoor aan het werk? Al jouw ambities bespreken wij samen: want jij krijgt je eigen persoonlijke Relatiemanager toegewezen. Zo lang jouw carrière bij Totality duurt. Oftewel: we zijn jouw coach, begeleider en adviseur in één. Samen kijken we naar jouw wensen, ambities maar ook waar je nog verder in kunt door ontwikkelen. Zijn er nog specifieke vakgebieden waar je je in wilt specialiseren? Kunnen we binnen ons netwerk kijken of er mogelijkheden zijn bij die opdrachtgever waar jij zo graag aan de slag zou willen? Kortom: werken bij een bank doe je niet alleen. Dat doen wij samen. Met jou.

Wil je meer weten? Bijvoorbeeld of werken bij een bank iets voor jou is? Of in welke functie je aan de slag zou kunnen? Laat het weten aan onze Talentspecialisten Ashley en Sanne. Zij zijn bereikbaar via 088-132 0000 of via recruitment@totality.nl.