Facebook
LinkedIn
Instagram
Terug

 

Digitaal ondertekenen van overeenkomsten

Digitaal ondertekenen van overeenkomsten

24 nov 2014

Totality Informatisering tekent al haar raam- en deelovereenkomsten digitaal en worden via email naar haar klanten (leveranciers en zzp'ers) verzonden.  De klant ontvangt een link waarmee het contract geopend kan worden en gecontroleerd. Met slechts één muisklik en een digitale krabbel kan het contract door de klant worden getekend, waarna deze overeenkomst aan zowel de klant als Totality wordt gemaild om (digitaal) op te slaan in ieders eigen administratie. Tevens ontvangt de klant via mail  een transactiebon, welke ook digitaal opgeslagen dient te worden, zodat de overeenkomst rechtsgeldig is.

 

Deze overeenkomst is gewaarmerkt met een digitale handtekening en is een rechtsgeldig document. In Adobe kan de handtekening bovenin het scherm gecontroleerd worden.  Totality adviseert deze overeenkomst alleen digitaal te gebruiken, zodat de integriteit van het document gewaarborgd en de ondertekening verifieerbaar blijft.

 

Rechtsgeldigheid

De handtekeningen die worden gezet zijn juridische rechtsgeldige geavanceerde elektronische handtekeningen. Conform ETSI 102 042 – geavanceerde digitale handtekening. De juridische rechtsgeldigheid is getoetst en bevestigd door het onafhankelijk juridisch bureau ICT Recht (www.ictrecht.nl), door mr. S.G. Ras, Partner van ICTRecht.

Bekijk hier de juridische verklaring.

 

Meer informatie

Meer informatie over het digitaal ondertekenen van contracten vindt u op : http://www.ondertekenen.nl/