Facebook
LinkedIn
Instagram
Terug

 

Vraag naar ict’ers groeit gestaag

Vraag naar ict’ers groeit gestaag

30 jul 2013

De vraag naar ict’ers is in de afgelopen twee jaar gestaag gegroeid. Dat blijkt uit onderzoek van Jobfeed en Intelligence Group. In het tweede kwartaal van 2013 groeide het aantal vacatures voor ict’ers met 21 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Toen constateerden de onderzoekers een groei van 10 procent.

 

De ict-sector doet het daarmee binnen de Nederlandse arbeidsmarkt bijzonder goed. Sectoren waarin zich een aanhoudende krimp van het vacature-aanbod voordoet zijn de verpleging, inkoopfuncties en technische beroepen (anders dan ict).

 

De gebruikte cijfers zijn afkomstig van Jobfeed en het Arbeidsmarktgedragsonderzoek (Ago). Jobfeed verzamelt alle vacatures op het Nederlandse web, categoriseert deze en zet ze om in doorzoekbare data. Jobfeed is een initiatief van Textkernel, leverancier van CV parsing- en semantische zoek- en matchsoftware. In het Ago-onderzoek ondervraagt Intelligence Group elk kwartaal vijfduizend mensen over hun arbeidsmarktgedrag sinds 2003.

 

Internationaal

In het eerste kwartaal steeg het aantal vacatures voor ict’ers in Nederland met 8 procent ten opzichte van het vierde kwartaal in 2012, constateert de internationale recruitmentconsultant Robert Walters. De ict-sector is in Nederland goed voor 12 procent van alle vacatures. Ict'ers zijn daarmee het meest gevraagd, gevolgd door administratieve en financiële krachten.

Veel sterker was de groei in ict-vacatures in Frankrijk, met een toename van 21 procent. Daar hebben ict-functies een aandeel van 15 procent op het totaal.\

 

In Duitsland liep het aantal ict-vacatures terug met 9 procent. Toch is de ict-sector er nog goed voor 17 procent van alle vacatures. Ook in Zwitserland werden ict’ers iets minder gevraagd dan in het vierde kwartaal van 2012. De daling bedroeg 3 procent.


Via: Computable