Facebook
LinkedIn
Instagram

Opleidingstraject Grootzakelijk

 

WAAROM?

Heb jij al ervaring binnen de bancaire sector en wil je doorgroeien naar de rol van Accountmanager Grootzakelijk? Wij bieden de het opleidingstraject MKB aan. Het tempo waarin de financiële sector verandert neemt snel toe. Globalisering, robotisering, technologische ontwikkelingen en de opkomst van FinTech-bedrijven stellen steeds andere en hogere eisen aan de vaardigheden van werkenden. Middels deze opleiding word je helemaal klaargestoomd voor je volgende functie!

 

DOORSTROOM

Na het afronden van het opleidingstraject Accountmanager Grootzakelijk kun je doorgroeien naar verschillende functies zoals Financieringsspecialist.

 

OPLEIDING

Deze opleiding duurt ongeveer 8 lesdagen en bevat de volgende onderdelen:
• Analyse van de Bancaire Positie (1 dag)
In deze training leer je over zekerheidsrecht, beslagrecht, opbrengstmaximalisatie, opzeggen en de schijn van kredietwaardigheid.
• Financiële Analyse, verdieping (2 dagen)
Tijdens dit deel van de opleiding ga je je verdiepen in werkkapitaalanalyse, inzet van liquiditeitsindicatoren, werking van ratio's, kasstroomoverzichten en alternatieve financieringsvormen.
• Bedrijfsanalyse (1dag)
Bij Bedrijfsanalyse worden de ondernemers- en ondernemingsrisico's, mitiganten, internationale dienstverlening, derivaten, creditbase en structuurrisico's onder de loep genomen. Ook wordt er aandacht besteed aan het kwalificeren en handwegen van de risico's.
• Begeleiding Bijzonder Beheer, basis (2 dagen)
Probleemanalyse, scenario-analyse en strategiebepaling zijn zaken die tijdens deze training aan bod komen. Daarnaast worden het maken van rapportages en de beoordeling van eigen cases behandeld.
• Training: Hoe schrijf ik een goed adviesrapport? (1 dag)
Aan de hand van 'eigen' praktijkcases wordt deze dag nader ingevuld.
• PEP Training (0.5 dag)
De training Persoonlijke Effectiviteit richt zich op langdurige gedragsverandering. Deelnemers worden aantoonbaar effectiever en zijn na afloop aantoonbaar effectiever in hun communicatie en profilering.
• Speech-les(s)s (1dag)
Dit softskill programma is zowel geschikt voor de thema's klantcontact en sollicitatiegesprekken als functionerings- en coachingsvraagstukken.
• Voorbereiding op Certified Business Banker