Facebook
LinkedIn
Instagram

Opleidingstraject Zakelijk Young Professional

 

waarom?

Ben je net afgestudeerd en wil je als jong talent instromen binnen de bancaire sector? Het tempo waarin de financiële sector verandert neemt snel toe. Globalisering, robotisering, technologische ontwikkelingen en de opkomst van FinTech-bedrijven stellen steeds andere en hogere eisen aan de vaardigheden van werkenden. Middels deze opleiding wordt de basis gelegd voor jouw bancaire carrière!

 

doorstroom

Na een jaar bieden we je de mogelijkheid om je door te ontwikkelen tot Young Professional Banking

 

opleiding

Deze opleiding duurt ongeveer 8 lesdagen en bevat de volgende onderdelen:

 • GARP-Foundations of Financial Risk (2 dagen)
  De combinatie van zelfstudie, e-learning, training en international gecertificeerde examinering geeft praktijkgericht inzicht in de risico's van financiële markten en instellingen.
 • Juridische Aspecten (1dag)
  Met als onderwerpen o.a. ondernemersvormen, algemene en productvoorwaarden, zekerheidsrechten: persoonlijke en zakelijke. Daarnaast ook de juridische problematiek rond opzegging en insolventie bij zakelijke klantrelaties.
 • Balanslezen (2 dagen)
  Om de klant zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn is het uiterst belangrijk dat je met een balans overweg kunt. Deze dag krijg je te maken met onderwerpen als het opstellen van een balans en resultatenrekening, het maken van kasstroomanalyses, het vaststellen en kunnen berekenen van de belangrijkste ratio's en er is tevens aandacht voor bijzondere posten zoals immateriële vaste activa, onderhanden werk en voorzieningen.
 • Bedrijfsanalyse (1 dag)
  Tijdens dit deel van de opleiding krijg je te maken met de aspecten en risico's van en bij het ondernemerschap en methodes om risico's voor een onderneming inzichtelijk te maken. Ook komen Branchekennis, Bijzonder Beheer en het kwalificeren en handwegen van de risico's aan bod.
 • PEP Training (0.5 dag)
  De training Persoonlijke Effectiviteit richt zich op langdurige gedragsverandering. Deelnemers worden aantoonbaar effectiever en zijn na afloop aantoonbaar effectiever in hun communicatie en profilering.
 • Speech-les(s)s (1 dag)
  Dit softskill programma is zowel geschikt voor de thema's klantcontact en sollicitatiegesprekken als functionerings- en coachingsvraagstukken.