Facebook
LinkedIn
Instagram

totality | blog

 

Mijn rol als ambassadeur van totality careers


Erica Schepers - Interim Professional & ambassadeur

27-6-2018

 

Maandag 25 juni, ik kijk op de klok.. Ai.. dat wordt haasten. Ik vertrek om 15.30 uur vanuit mijn opdrachtgever in Limburg, om te zorgen dat ik op tijd arriveer in Houten voor de Ambassadeurs Meeting. Jaaa, hier heb ik zin in, ondanks een volle agenda. Weer samen sparren met mijn mede-ambassadeurs en onze Fieldmanagers.

We praten onder andere over de nieuwe aankomende bijeenkomst, we sparren over de nieuwe AVG wetgeving en de gevolgen ervan, we praten over MGM, onze pensioenregeling van Stipp en nog veel meer. De meeting wordt Agile ingestoken. (onlangs geleerd tijdens een 4-daagse Training, we maken een nieuwe sprint en houden dit goed in de gaten via de app 'Trello'. Ook wordt binnenkort voor het eerst een "Hang out" meeting gehouden.

Ik ben blij met ons team! Alle neuzen staan de juiste kant op! We gaan positief de vakantieperiode in. (Met een leuke to- do list! )

Als ambassadeur zijn wij er voor de medewerkers en kijken wij altijd naar wat beter of sterker kan maar ook waar wij, Totality Careers alert op moeten blijven.

Heb jij nog zaken, die wij moeten meenemen voor ons aankomend overleg... Let us know via ambassadeurs@totality.nl.

 

 


Werken als Young Professional Banking & Insurance bij Totality Careers


Carlijn Goverde - Interim Professional
21-06-2018

 

Zo, officieel 1 jaar in dienst bij Totality Careers! En wat is dat snel gegaan. Sinds juni 2017 werk ik met veel plezier voor Totality Careers en ging ik naar mijn eerste opdracht als klantadviseur bij VGZ in Eindhoven. Voordat ik hier aan de slag mocht heb ik (interne) opleidingen gedaan zoals de WFT Zorg bij Totality Careers, en een aantal trainingen in vergoeden/declareren, betalen en verzekeren bij VGZ. Deze opleidingen vond ik super interessant en vooral heel leerzaam. Uiteindelijk moet de klant binnen één gesprek het juiste en volledige antwoord hebben gekregen.

 

Na deze opleidingen was ik klaar voor mijn eerste dagje op de werkvloer! Meteen zelf de lijn in... Ondanks mijn ervaring met telefonisch klantcontact vond ik dit toch best spannend. Kan ik de juiste informatie vinden? Kan ik de klant helpen en is de klant tevreden? Gelukkig stond ik er niet alleen voor en ben ik met een buddy (ervaren collega) aan de slag gegaan. Ik merkte dat het contact met de klanten toch erg vlot verliep en dat het me heel goed afging.

 

Sinds deze eerste dag heb ik veel geleerd: van zorgverzekeringen, financiën tot communicatie. Het zorgen voor een volledig en juist antwoord in combinatie met het tevreden stellen van de klant is soms een uitdaging. Met name als je slecht nieuws moet brengen. Toch heb ik geleerd dat je dan beter eerlijk kunt zijn tegen een klant, zodat de klant een juist beeld heeft van de situatie. Ik ben begonnen in het instroomteam, team "Stratum". Inmiddels ben ik overgeplaatst naar team "Meerhoven". Dit team houdt zich bezig met de verzekeringen van actieve militairen, (oud)werknemers van defensie en hun familie. Hiervoor ben ik onlangs gescreend door de AIVD, dit is een vereiste vanuit defensie, en wil eigenlijk zeggen dat de AIVD geen bezwaar heeft gevonden om deze functie uit te voeren. Samen met dit team mag ik mij ook bezighouden met het verbeteren en analyseren van bedrijfsprocessen binnen VGZ en hier verbetervoorstellen voor indienen. Ik vind dit ontzettend interessant, juist vanwege mijn opleiding bedrijfskunde. Als Young Professional kan ik hier een mooie bijdrage leveren binnen het team.

 

VGZ is een grote zorgverzekeraar met verschillende merken. Ondanks dat het een groot bedrijf is met veel medewerkers voelt het toch heel informeel. Zo wordt er tijdens de lunch door de meeste collega's gegeten in het bedrijfsrestaurant, waar je collega's ontmoet van andere afdelingen. De uitdaging die VGZ mij biedt, de toegevoegde waarde die ik daar kan leveren door mijn studie én de informele sfeer binnen het bedrijf zorgen ervoor dat ik me hier ontzettend op mijn plek voel!

 

Tussen alle werkzaamheden bij de opdrachtgevers door hield ik natuurlijk contact met mijn fieldmanager, Sanne van der Doelen. Sanne ondersteunde me bij de start van deze opdracht (wat wordt er van mij verwacht?), maar ook hoe mijn toekomst er binnen Totality Careers uit gaat zien. Zij heeft mij ook voorgesteld aan de collega's op het kantoor in Ravenstein. Voor nieuwe medewerkers is er ook altijd een introductiebijeenkomst. Hier kun je elkaar leren kennen en hoor je waar jouw collega's werkzaam zijn. Ik vind het heel prettig om op deze manier toch in contact te blijven met mijn collega's van Totality Careers. Daarnaast vind ik het ook fijn dat er korte lijntjes zijn. Als iets geregeld moet worden word ik hier snel bij geholpen. Daarnaast worden geregeld bijeenkomsten georganiseerd met alle collega's van Totality Careers die ontzettend gezellig zijn en tot in de puntjes geregeld!

 

Inmiddels ben ik geen Young Professional meer maar Interim Professional. Ik heb ook een jaarcontract gekregen bij Totality Careers. Als Interim Professional hoop ik nog veel mooie opdrachten te mogen verzorgen binnen Totality Careers die passen bij mijn ambities!

 

 

 

Klinkt dit interessant voor jou? En ben je enthousiast geworden na het lezen van Carlijns verhaal? Momenteel hebben we een vacature online staan voor Young Professionals Banking & Insurance. Lees de vacature hier!